Geen producten (0)

Waarom HP Instant Ink altijd te duur is

Waarom HP Instant Ink altijd te duur is

Wat is HP Instant Ink?

Tegenwoordig kun je overal een abonnement voor afsluiten, sinds enkele jaren kan dat ook voor je printerinkt bij onder andere Epson en HP. Het abbonement van Hewlett Packerd is verruit de bekendste. 'Met HP Instant Ink kun je een abonnement afsluiten waardoor u geld en tijd kunt besparen.' zo luiden de advertenties. Wanneer de Inkt van uw HP-printer bijna leeg is, worden er automatisch nieuwe inktcartridges naar u opgestuurd. U betaalt voor het aantal pagina’s dat u per maand print. U kunt uit abonnementen kiezen van 50, 100, 300 of zelfs 700 pagina’s per maand. Maar bij minder dan 15 pagina’s per maand hoeft u niks te betalen, een goede deal, zo lijkt het. Bovendien worden de inktcartridges gratis naar u opgestuurd, maar als u uiteindelijk het paginalimiet overschrijd moet u bijbetalen.

Op het eerste gezicht niet verkeerd, maar de HP Instant Inkt pakt voor veel mensen al snel duur uit. We hebben de voor- en nadelen voor u uitgewerkt in meerdere tabellen hieronder.

Eerst in het kort, de voor- en nadelen van HP Instant Ink:

Nadelen HP Instant Ink

Voordelen HP Instant Ink

X Kosten gaan altijd door, ook bij niet printen. ✓ U hoeft de inkt zelf niet meer te bestellen.

X Er zit een limiet op hoe vaak u kunt printen per maand.

 U hoeft zelf niet meer na te denken over het type cartridge.

X Print u vaak kleurloos of met weinig inkt (Een kleurplaat bijvoorbeeld)? U betaald altijd te veel.  
X HP kan de cartridges zelf onklaar maken omdat het altijd hun eigendom blijft.  

 

Prijsvergelijking – HP Instant Ink cartridges vs. Huismerk cartridges

Bij HP Instant Ink kunt kiezen uit 4 onderstaande betaalde abonnementen:

Zoals hierboven te zien is, kunt u ook kiezen voor de gratis versie bij dit abonnement, hiermee kunt u maximaal 15 pagina’s printen per maand. Als u dit limiet overschrijd dan moet u per 10 extra pagina’s € 1 betalen. Als u wilt overstappen naar een betaalde versie maar uiteindelijk denkt u toch weer terug te willen naar de gratis versie dan is dat niet meer mogelijk.

In de tabel hieronder kunt u zien hoe het staat in verhouding met losse cartridges. Hiervoor hebben wij de HP 364XL als voorbeeld gebruikt.

Aantal pagina’s HP Instant Ink
Abonnement
HP Origineel 364XL
HP Store NL
InktDL 364XL
InktDeal.com
15 pagina’s per maand €0,060 €0,030 €0,00267
50 pagina’s per maand €0,050 €0,030 €0,00267
100 pagina’s per maand €0,050 €0,030 €0,00267
300 pagina’s per maand €0,033 €0,030 €0,00267
700 pagina’s per maand €0,030 €0,030 €0,00267

 

Zoals u kunt zien is de HP Instant ink altijd duurder, behalve bij het zakelijke pakket van 700 pagina’s per maand. De prijs bij dat pakket is gelijk aan HP Origineel 364XL. Maar de gemiddelde gebruiker zal simpelweg nooit zo veel gaan printen.

 

En dan nog even dit

 
Lange levertijden

HP heeft een gemiddelde levertijd van ongeveer 8 dagen. De printer zal zelf inschatten wanneer de cartridge bijna leeg is en besteld dan ook meestal op tijd nieuwe cartridges. Het is niet mogelijke om handmatig nieuwe cartridges te bestellen. Wanneer er opeens veel moet worden geprint zal u moeten wachten tot er weer nieuwe cartridges worden opgestuurd. En bij de meeste webwinkels word de bestelling die u plaatst de volgende dag geleverd.

Gebruik van non-Instant Ink cartridges is niet langer mogelijk

Het gebruik van andere HP inktcartridges is niet mogelijk in combinatie met Instant Ink cartridges. Je zult dus eerst alle Instant Ink cartridges moeten verwijderen voordat u weer kunt gaan printen. Als u dus met andere HP inktcartridges wilt gaan printen heeft u ook nog eens dubbele kosten. Het Instant Ink abonnement én de zelf gekochte cartridges. Het is daarnaast ook niet meer mogelijk om na het gebruik van de HP Instant Ink huismerk cartridges te gaan gebruiken. Want de printer waarbij u HP Instant Ink heeft gebruikt accepteert daarna alleen nog maar originele HP-inkt patronen.

Na het aanschaffen van HP Instant Ink geef je ook toestemming al je printactiviteiten met HP te delen en daarnaast heeft HP toestemming om jouw persoonlijke informatie te delen zoals naam, adres, e-mail, printertype, serienummer en waar je de printer hebt gekocht.

Instant Ink cartridges blijven altijd eigendom van HP

Alle cartridges die u ontvangt via het Instant Ink abonnement blijven eigendom van HP. Zij hebben dus ook het volledige recht om uw cartridge onklaar te maken. Ook ben je verplicht om de cartridges die je hebt gebruikt terug te sturen naar HP.

Rekening niet betaald, u krijgt een verbod op Instant Ink

Als u te laat de rekening van HP Instant Ink hebt betaald na enkele herinneringen kan je per direct niet meer printen. De cartrdges van Instant Ink die in uw printer zijn geïnstalleerd worden dan onbruikbaar gemaakt door HP. Hierdoor moet je zelf nieuwe cartridges aanschaffen, en niet te vergeten: dat mogen dus geen huismerk cartridges zijn!

Slotconclusie

Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert over de opties die beschikbaar zijn als het neerkomt op printerinkt. Je kunt veel geld besparen als je gericht zoekt, en bovenal je goed realiseert dat niet alles wat de grote printerfabrikanten adviseren klopt. Ons advies is dus: koop geen originele cartridges en sluit al helemaal geen abbonement af voor Instant Ink.

Om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken, plaatsen we cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.