Geen producten (0)

Prijstest: Inktcartridges Action

Prijstest: Inktcartridges Action

Ook wij merken dat de printerinkt van de Action erg in trek is, regelmatig krijgen we vragen waarom onze inkt een stuk duurder is dan de inkt van de Action. Ons huismerk is toch ruim anderhalf keer zo duur. We leggen de consument vervolgens uit dat men moet kijken naar de inhoud van een cartridge (het aantal ml inkt) in combinatie met het aantal afdrukken (de 'Page Yield') en niet naar de verkoopprijs.

We hebben hieronder dit verhaal verder uitgewerkt, niet om u als lezer te overtuigen om bij ons klant te worden, maar simpelweg omdat het bij de consument niet bekend is dat de printerinkt van de Action één van de duurste op de markt is.

Als we het aantal ml inkt in een multipack doorrekenen naar hetzelfde aantal afdrukken dan komen we op de daadwerkelijke prijs van de Action inktcartridges, zie hieronder. U kunt overigens zelf alles narekenen aan de hand van de verpakking  van de desbetreffende Action Epson 29 inkt, in de kleine lettertjes achterop staat de inhoud per cartridge.

Model inktcartridges Prijs Multipack Action

 

Prijs Multipack

InktDeal.com

Totaal ml Multipack Action Totaal ml Multipack InktDeal.com

Totaal aantal afdrukken 
(cumulatief)

Action

Totaal aantal afdrukken
(cumulatief)

 InktDeal.com

 

Daadwerkelijke prijs cartridges 

Action

Epson 29(XL) €9,99 €16,95 35ml   62ml 1312  2780 €21.19

 

Inkt Epson 29 Action

Geen inktniveau metende chips

Wat ook meteen opvalt aan de reclame uitingen van Action is dat er 'inktniveau metende chips' opzitten. Dat is feitelijk onjuist, inktniveau metende chips vindt men vrijwel alleen op A-merk cartridges omdat het gaat om relatief dure technologie waarbij precies kan worden gemeten hoeveel inkt er daadwerkelijk in de cartridge zit. In de catridges van de Action zitten 'Inktniveau indicator chips' deze schatten de resterende hoeveelheid inkt die er nog in de inkcartridges zit. Dit werkt overigens over het algemeen goed, wel blijft er meestal een kleine hoeveelheid inkt achter in de cartridge dat niet meer gebruikt kan worden, maar daar is vrij weinig aan te doen.

Onze conclusie

Waarom de inktcartridges van de Action toch zo goedkoop zijn? Omdat er een stuk minder inkt in zit en er relatief een stuk minder afdrukken mee kunnen worden gemaakt, zo komt de klant vaker terug voor nieuwe inkt. Frappant is ook dat Action nergens communiceert over de inhoud van de cartridges en dat is ook nergens te vinden op het web, alleen in de kleine lettertjes achter op de verpakking. 

 

Terug naar de homepage

Om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken, plaatsen we cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.