Geen producten (0)

Hoe lang kun je inktcartridges bewaren?

Hoe lang kun je inktcartridges bewaren?

Het antwoord is niet zo eenduidig als je wellicht had verwacht. Hoe lang je een inktcartridge kunt bewaren hangt nauw samen met het feit of de cartridge al dan niet is aangebroken. Wanneer de inktcartridge nog geseald is en er dus nog een (geel) label op zit, wat er moet worden afgehaald, dan kun je het inktpatroon ruim 5 jaar bewaren. Mits de inktcartridges op een droge plek en tussen de 5 en 25 graden worden bewaard. Op het moment dat inktpatronen warmer of koeler bewaard worden, dan gaat de houdbaarheid snel achteruit. Zelf geven we twee jaar garantie op onze inktpatronen en kiezen we er bewust voor om niet een houdbaarheidsdatum op de verpakkingen te drukken. We willen namelijk niet dat er onnodig inktpatronen worden weggegooid door de consument.

Wat als er wél een houdbaarheidsdatum op staat?

Bij onze inktpatronen zul je niet snel een houdbaarheidsdatum vinden, maar als je elders je inktcartridges hebt gehaald, dan kan het voorkomen dat er wél een houdbaarheid op staat (niet verwarren met de productiedatum). Deze houdbaarheidsdatum geeft vaak geen 'te gebruiken tot' datum aan, maar een is een garantiedatum: na de vermelde datum kan de leverancier de kwaliteit niet meer garanderen, dit lijkt veel op de THT die je bij houdbare producten vind in de supermarkt.

Stopt mijn printer met printen als de houdbaarheid is verstreken?

Nee, je printer stopt niet zomaar met printen na een bepaalde datum. Alhoewel er één uitzondering is: Sommige Hewlett Packard printers (HP) hebben wel een strikt beleid wanneer het om de houdbaarheid aankomt, dit zijn de volgende modellen HP-printers:

  • HP Officejet Pro K850
  • HP digital Copier Printer 610
  • HP Business Inkjet: alle modellen
  • HP Officejet D series: 7100 series en 9100 series
  • HP Professional series 2000 en 2500
  • HP Color Inkjet CP1160 en CP1700

Je kunt dit echter voorkomen door de datum op de printer terug te zetten. Je dient dan eerst de printer uit te schakelen en de tijd op de computer terug te zetten via 'configuratiescherm'. Wanneer je de printer inschakelt en opnieuw verbind met de PC zal deze de tijd overnemen die ingesteld is op de computer en kunt weer verder met printen.

Hoe lang zijn inktcartridges houdbaar in de printer?

Als de cartridge niet meer geseald is, dan kan er lucht bij de cartridge komen. Normaal gesproken is er dan bij frequent gebruik nog niets aan de hand. De printer voert namelijk zelf reiningsprocessen uit zodat de resterende inkt in de cartridges niet gaat schilferen en goed vloeibaar blijft. Het is echter wel zo dat wanneer de printer niet in het stopcontact zit of is uitgeschakeld, deze automatische reiniging niet plaatsvindt. Dit is dan ook vaak de oorzaak van een verstopte printkop waardoor je strepen op papier krijgt of verkleurde afdrukken. In pricipe zijn de inktpatronen in de printer bij frequent gebruik 12 à 18 maanden houdbaar.

Om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken, plaatsen we cookies. Door op ‘accepteren’ te klikken ga je hiermee akkoord.